Cesnak siaty (Allium sativum) je oddávna skutočným elixírom života. Vedeli to už Egypťania dávali otrokom preventívne cibuľu, cesnak a reďkev ako prevenciu proti ochorenie
Cesnaková šťava BIO sa líši od bežných produktov tým, že pôsobí bez zápachu, ktorý vzniká po požití bežného cesnaku, napriek tomu obsahuje všetky látky, ktorý obsahuje surový cesnak kuchynský.
Čierny cesnak je vyrobený z kuchynského cesnaku prirodzeným procesom zrenia (po dobu min. 40 dní, nejedná sa o fermentácii) iba pri vysokej teplote a vlhkosti, ktorý spôsobuje premenu látok, chuťou, vône a farby.
Český čierny cesnak (black garlic) nelúpaný sa vyrýbí z českého cesnaku za špeciálnych teplotných a vlhkostných podmienok po dobu až 90 dní (Maillardova reakcia, karamelizácie) dochádza k premene fytochemických zlúčenín a čiernej farby cesnaku.