Čo všetko dokážu vlašské orechy

Vlašské orechy už svojím tvarom a povrchovou štruktúrou, ktorý pripomína mozog, evokujú zdravotné benefity pre zdravie mozgu (brainfood), ale tým to nekončí. Podporujú zníženie hladiny zlého cholesterolu v tele, zlepšujú metabolizmus a pôsobí proti vzniku diabetu. Majú tiež protizápalové účinky, podporujú proces chudnutia a podporujú drobnú náladu.

Vlašské orechy sú plody orecha , ktoré majú jadrovníky schované v škrupine, ktoré obsahujú významné množstvo živín, bielkovín, antioxidantov, esenciálnych mastných kyselín (EFA), sacharidov, vitamínov a esenciálnych minerálov. Vlašské orechy sú zdrojom minerálov (vápnik, železo, horčík, fosfor, draslík, sodík, zinok, meď, mangán a selén) a vitamínov (vitamín C, B1, B2, B3, B5, B6, B9, B12, vitamín E, K, a, beta-karotén, luteín a zeaxantín.

Vlašské orechy a ich účinky na zdravie:

Dávkovanie: 30-2g za deň, alebo jedna hrsť

Skladovanie: suché, chladné a tmavé miesto do teploty 20 ° C

Použitie: pre priamu konzumáciu, do raňajkových zmesí, jogurtov, zákuskov atď.

Ako regenerovať orechy, aby boli takmer čerstvé?

Orechy by mali byť vo vode lúhovania minimálne 24 hodín. Počas tej doby je dobré vodu vymeniť, stačí 2x-3x. Nie je to časovo nijako náročné, ale výsledok vás určite prekvapivý. Orechy, ktoré týmto spôsobom získate, sú veľmi lahodné a takmer na nerozoznanie od tých z novej úrody.

Ako pražiť vlašské orechy?

vlašské orechy získavajú pražením zvláštnu chuť. Predhrejeme rúru na 'stupňov celzia a vlašské orechy rozprestrieme v jednej vrstve a pečieme 8- min. až sú orechy hnedej a krásne vonia. Alebo môžeme vlašské orechy pražiť na suchej panvici 3-5 min. pri stredne vysokej teplote a za stáleho miešania.

Ako uchovávať vlašské orechy

vďaka vysokému obsahu tukov Vlasák rýchlo žltnú, preto ak ich chcete skladovať dlhšie, ponechajte nelúpané vlašské orechy v uzavretej nádobe (aby neabsorboval pach iných potravín) dobre vysušené skladované v chlade (v chladničke alebo mrazničky vydržia až jeden rok) a až krátko pred použitím je vylúpeme, prípadne ďalej spracujeme (mletie, strúhanie, krájanie ..)

  • skladovanie v chladničke - uchováme 5-6 mesiacoch v uzavretej nádobe, aby nenasal pachy iných potravín
  • v mrazničke vydržia až jeden rok
  • vylúpané v škrupine vysušené skladované na temnom a suchom mieste pri teplote 5-15 stupňov vydrží až 4 roky
  • môžeme konzervovať v mede so škoricou, vydrží viac ako 2 roky
  • v mikrovlnke 1,5 min pustíme na plný výkon naplnené poháre 0,5 - 0,7l, potom poháre vyberieme a zaviečkujeme
  • dáme vylúpané jadrá do pohárov a zaviečkujeme, dvadsať minút povaríme vo vode teplej asi osemdesiat stupňov
  • ak sú orechy horké, je to znamenie, že sú zatuchnuté < span lang = "SK">

Kde kúpiť vlašské orechy?

Orechy, použitie a účinky - články :

Čo všetko dokážu vlašské orechy
Čo všetko dokážu vlašské orechy
Čo všetko dokážu vlašské orechy
Čo všetko dokážu vlašské orechy
Čo všetko dokážu vlašské orechy
Čo všetko dokážu vlašské orechy
Vytvorené25. 10. 2017
Zasielanie noviniek na e-mail
Chcete byť pravidelne informovaní o novinkách a zvýhodnených akciách?
Prihláste sa k odberu noviniek
Zasielať
 


 
 
 

Apek

©2017 RAZAT STYLE SK, s r.o., All rights reservedZačiatok stránky
VÝPRODEJ !
se SLEVOU až 49%
Osobný odber Voderady
zadarmo!
Navštívte Awashop.sk - Superfoods, Kozmetika v ShopMania