Kešu (ledvinovník)

Kešu orechy sú chutné a vysoko vyhľadávané orechy. Sú používané v prírodnej podobe, pečené alebo solené. Kešu sa pridávajú k vegetariánskym a nevegetariánským pokrmom a do cukrárskych výrobkov. Kešu oriešky podporujú zdravie srdca, nervové a svalové funkcie, zlepšujú kostnej a orálne zdravie. Poskytujú tiež úľavu pri cukrovke, anémii a žlčových kameňoch.

Viac informácií o kešu (ledvinovník)

Pôvodne kešu pochádzajú z pobrežných oblastí severovýchodnej Brazílie. Z plodov vyrastajú oriešky v tvare obličiek a sú pestované v oblastiach s tropickým podnebím (India, Vietnam, Srí lanka, Keňa a Tanzánia). Plod má tvar červeného alebo oranžového jablká a na konci je jadro so šupkou. Jadrá sa získavajú až po uvarení orechov v oleji a odstránením šupky.

Kešu - výživné látky:

Kešu sú veľmi výživné a sú zdrojom proteínov , vlákniny, minerálov (meď, vápnik, horčík, železo, fosfor, sodík, draslík a zinok), vitamíny (C, B1 - tiamín, B2 - riboflavín, B3 - niacín, B6, B9 Fol , E - alfa-tokoferol a K - phylloquinone. Sú zdrojom tukov (2%) - kyselina olejová, mono nenasýtené tuky a nízke množstvo polynenasýtených tukov bez škodlivého cholesterolu. Kešu orechy obsahujú menej tuku ako vlašské orechy, mandle a arašidy.

Kešu a jej zdravotné prínosy pre zdravie:

  • sú zdrojom zdravých diétnych tukov, ktoré sú pre naše telo nevyhnutné pre absorbovanie vitamínov A, D, E a vitamínu K a sú rozpustné v tukoch a vytvárajú mastné kyseliny, ktoré sú nevyhnutné pre rozvoj mozgu a zrážanie krvi
  • vhodné pre srdca a pomáhajú znižovať zlý cholesterol ( LDL cholesterol ) - mono nenasýtené tuky (MUFA) a polynenasýtené tuky (PUFA)

  • nenasýtené tuky cez nasýtené tuky zvyšujú hladinu HDL cholesterolu, znižujú hladiny triglyceridov a tiež znižujú krvný tlak

  • sú nevyhnutné pre zdravý vývoj kostí, svalov, tkanív a orgánov tela

  • pomáhajú udržiavať krvný tlak, posilňujú imunitný systém , udržujú nervové funkcie a udržujú silné kosti (horčík)

  • podporujú metabolické funkcie, ovplyvňujú aktivitu inzulínu a regulujú hladinu cukru v krvi

  • pomáhajú pri znižovaní rizika diabetu 2. typu

  • podporný prostriedok pri rakovine (anakardové kyseliny, kardanoly a kardoly)

  • podporujú metabolizmus železa, pomáhajú pri tvorbe červených krviniek (meď)

  • podporujú nervový a kostrový systém tela

  • prevencia osteoporózy

  • podporujú růst svalovej hmoty (proteíny), fosfor a zinok podporuje syntézu bielkovín < / span>

  • podporujú zdravý vývoj zubov a kostí (fosfor)

  • prospievajú pri únave, anémiu , a znižujú náchylnosťou k infekciám

  • < span lang = "SK"> môžu pomôcť znížiť riziko tvorby žlčových kameňov

  • < span lang = "SK"> posilňujú imunitný systém proti mikrobiálnym infekciám (zinok)

  • < span lang = "SK"> obsahujú látky, ktoré bojujú proti škodlivým baktériám ničiaci zubnú sklovinu

  • < span lang = "SK"> prírodné afrodiziakum (vitamín E), prospešný mužom aj ženám

  • < span lang = "SK"> sú vhodný doplnok pri redukčných diétach (majú menej kalórií ako iné orechy cca <0 kcal na dg) - znižujú spotrebu vysoko kalorickej stravy

  • < span lang = "SK"> vhodné pre zapálené ďasná a zuby - nasekané jadrá kešu v mede < / span>

  • znižuje búšením srdca či arytmii
  • zlepšujú ostrosť zraku - vysoky obsah antioxidantov (Zea-xantín)
  • pri angíne pectoris
  • podporujú tvorbu spermií
  • vhodné pre vegánov, vegetariánov a vitariáni
  • < span lang = "SK"> brainfood - podporuje mozgové funkcie (omega 3) < / span>

  • < span lang = "SK"> viac

Použitie: pre priamu konzumáciou, pri pečení, na cukrovinky, do šalátu a raňajkových zmesí, do príloh (ryža), kombinovať so sušeným ovocím alebo medom < / span>

Dávkovanie: odporúčané množstvo za deň je cca (-2g

Kontraindikácie: sú návykové v zmysle stále je jeme až zjeme celé balenie ..., neodporúča sa konzumovať väčšie množstvo kešu u detí

Skladovanie kešu orechov: neodporúčame teplé miesto (horknú a žltnú), najlepšie je chladné a tmavé miesto bez prístupu slniečka, v chladničke vydrží rádovo mesiace v mrazničke až jeden rok. Pre skladovanie sú vhodnejšie natural nesolené a nepražené v oleji.

Ak je to možné kešu orechy tepelne neupravujeme, pretože tepelnou úpravou nad (stupňov stráca niektoré vitamíny a výživné látky .

Kde kúpiť kešu oriešky?

Orechy a oriešky - články:

Kešu (ledvinovník)
Kešu (ledvinovník)
Kešu (ledvinovník)
Kešu (ledvinovník)
Kešu (ledvinovník)
Vytvorené26. 10. 2017
Zasielanie noviniek na e-mail
Chcete byť pravidelne informovaní o novinkách a zvýhodnených akciách?
Prihláste sa k odberu noviniek
Zasielať
 


 
 
 

Apek

©2017 RAZAT STYLE SK, s r.o., All rights reservedZačiatok stránky
VÝPRODEJ !
se SLEVOU až 49%
Osobný odber Voderady
zadarmo!
Navštívte Awashop.sk - Superfoods, Kozmetika v ShopMania