Osobne v Brne | pondelok 4. decembra |
Osobne v Prahe | utorok 5. decembra |
Výdajné miesto | utorok 5. decembra |
Prepravnou spoločnosťou | utorok 5. decembra |
Ghí je sanskritský termín pre prečistené maslo. Aj keď sa z masla pripravuje, má úplne iné vlastnosti. Ghí s láskou pripravujeme pôvodným spôsobom v malých kolekciách so zameraním na kvalitu a poctivosť. Vedeli ste, že ghí je iba natoľko dobré, nakoľko je dobré maslo, z ktorého je ghí pripravené, teda prepustené?
Základom poctivého ghí je najkvalitnejšie maslo od farmárov z Vysočiny. Z neho potom vďaka osvedčenej receptúre dostávame to najlepšie – čistý maslový tuk, ktorý má všestranné použitie. Má unikátnu chuť a ľahko orieškovú arómu.
Dodáva všetkým pokrmom lahodnú a jedinečnú chuť. Ghí sa nepripáli na panvici, znáša vysoké teploty. Oproti klasickému maslu sa nemusí uchovávať v chladničke a nikdy vám nežĺkne. Hoci na západe nie je stále veľmi známe, vo východných kultúrach je používané po tisíce rokov a pomaly sa aj tu stáva neodmysliteľnou súčasťou našej súčasnej kuchyne.
Významne podporuje činnosť pečene, tráviaceho traktu, pomáha vyživiť kostnú dreň a nervové tkanivo. Obsahuje vitamín A, D, E, K a množstvo minerálov. Možno použiť vnútorne aj zvonku, je totiž základom ajurvédskych produktov na starostlivosť o kožu.
Ghí v ajurvéde
V ajurvéde platí za elixír života, pretože má omladzujúce a regeneračné účinky. Ghí posilňuje látkovú výmenu a obranné sily organizmu. Podľa Ajurvédskych pozorovaní a vedeckých výskumov znižuje hladinu cholesterolu. Napomáha detoxikácii, pretože viaže v tele jedy, ktoré sú rozpustné v tuku, a odvádza ich z tela von.
Ayurveda pozerá na ghí ako na zásadnú potravu pre zdravý vzhľad, mentálnu rovnováhu, dobré trávenie.
Ghí je tzv. tridóšické, vyrovnáva v tele dóšu - Vátu (dóša ovplyvňujúcu pohyblivosť tela i mysle) a Pittu (tá kontroluje teplo a metabolizmus), a je prijateľné aj v zdržanlivosti pre Kaphu.
Skvelé do sladkých aj slaných pokrmov
Ghí sa hodí na restovanie zeleniny, ako základ na polievku, omáčku, na zápražku, potieranie palaciniek alebo hrianok, na pečenie buchiet, cukroviniek...
Využijete ho hlavne v teplej kuchyni - na varenie, pečenie, ale dá sa použiť aj v studenej. Výborné na vyprážanie - neprepaľuje sa, pretože má vysoký dymový bod. Možné je aj vonkajšie použitie, napr. na mierne popáleniny – pokiaľ je ghí včas aplikované na kožu, predídeme pľuzgierom a zjazveniam.
Zloženie: maslový tuk min. 99,3 %
Upozornenie: Môže obsahovať stopy mlieka.
Skladovanie: Skladujte v 5 - 20 ° C v šere. Prípadná zmena konzistencie pri vyšších teplotách nie je na závadu.
Krajina pôvodu: Česká republika
Výrobce: DAY Spa Shop s.r.o., Cejl 107, 602 00 Brno
Objem: 450 ml
Výživové údaje na 100 g
Výrobce | DAY SPA |
Hmotnost | 0.5 kg |
![]() |
VÝPRODEJ ! se SLEVOU až 49% |
![]() |
Osobný odber Voderady zadarmo! |