zdravotné prínosy mrkvy sú veľmi široké, pôsobí pozitívne na zníženie hladiny cholesterolu, ako prevencia infarktu, odvrátenie určitých druhov rakoviny, zlepšenie zraku a zníženie príznakov predčasného starnutia. Ďalej mrkva podporuje zdravie pokožky, posilňuje imunitný systém, zlepšuje trávenie, prospieva kardiovaskulárnemu zdraviu, detoxikuje telo a podporuje orálne zdravie rôznymi spôsobmi.
span> span> span> span>
Mrkva patrí medzi najpoužívanejšie a najobľúbenejšie zeleninu (koreňová zelenina) v Európe, ale tiež vo svete. Je to hlavne preto, že sa ľahko pestuje a je veľmi univerzálne z hľadiska použitia do rôznych pokrmov a kultúry jednotlivých kuchýň a jedál. Zvyčajne má oranžovú farbu, ale existuje aj fialová, biela, žltá a červená mrkva.
span> span> span> span>
Naša bežná mrkva pochádza z divokých druhov Európy a juhozápadnej Ázie. Najväčší producent mrkvy je teraz Čína, ktorá ju vyváža do celého sveta a najčastejšie sa používa do šalátov, polievok, ako príloha, patrí medzi základné ingrediencie v mnohých receptov. Je ale vhodná pre priamu konzumáciu. Najlepšie je čerstvá priamo zo záhonu, je sladká a chrumkavá, to je dôvodom, prečo je tak obľúbená). Mrkva je zdrojom beta-karotenům a vlákniny. Táto koreňová zelenina je tiež dobrým zdrojom antioxidantov. Obsahuje vitamín A, C, K, B8, kyselinu pantoténovú, kyselinu listovú, draslík, železo, meď a mangán.
span> span> span> span>
Mrkvový olej je vhodný pre suchú pokožku (je mäkšia, hladšia a pevnejšia). Mrkvová šťava zlepšuje žalúdočné a gastrointestinálne zdravie. A čerstvá, vlastne vypestovaná, mrkvu zo záhonu je úplne najlepšie!
VÝPRODEJ ! se SLEVOU až 49% |
Osobný odber Voderady zadarmo! |