bulgur

03.12.É4 17: 4

Už ste niekedy vyskúšali bulgur?

Je chutnejšími ako kuskus, výživnejším než ryža, pripravuje sa rýchlejšími Ako krúp a má široké možnosti použitím. Reč je o bulguru, v slovenskej kuchyni zatia318 po Hriechy málo poznáme, ai ked nijako exotické surovín, ktora má výraznú obilnú vôňu a príjemní orieskova príchutiach.
Bulgur sa získava z tvrdých odrodí pšenice, kedy sa ho zrná namáča, uvarí a po vysušení podrví na menšie kúsky. Namáčanie a varením dochádza ku vzniku enzýmové a čiastočná premena škrobovú na jednoduché cukry. Vďaka tomu je tiez príprava bulguru ve318mi jednoduchá - nemusí sa variť, stačí ho zaleje horuca vodou, zabaliť do utierky a nech zhruba dvadsať minút dôjsť.
Obsah vitamínu A, fosforu, železa a horčíka a minimum tuku pasuje bulgur na jasného kandidáta zdravej výživy. Vďaka Zastúpenie vlákniny podporuje činnosť čriev a posobi tiez blahodárne na nervovo sustava.
Bulgur sa obzvlášť hodí do najrôznejšie rizota (miesto ryža), je možné ich využitie do plniek, závarka do polievky, na prípravu šalátov i KASO. < / p>

Ako pripraviť Bulgur?

Bulgur pri príprave vstrebať približne 2,5 až 3 násobok vody a je možné ho upravovať nasledujúcimi 3 sposob:

  • varením na miernom ohni po dobu cca 12 - 15 minút. Je možné tiez bulgur odstaviť po Piatich minútach a nech dôjsť pod pokrievka
  • zaliatím horuca vodou, prikrytím pokrievka a pre udržanie tepla zabalením do utierky. V tom prípade je bulgur hotový za 25 - 30minút
  • napučaní je najšetrnejší Spôsob, Vďaka ktorému sa uchovajú Všetky minerály a vitamíny. V tomto prípade sa bulgur zalejestudenou vodou a nechá zhruba hodinu napučať.

Tipy Ako ochutiť Bulgur:

  • pre lepším chuť do vody PRIDAJ štipku soli, sypkého zeleninového bujónu Alebo sójovej omáčky.
  • pre pripravu zeleninových či hubových rizota bulgur iba nakrátko povarí a v hlb3okej panvici nechaj pre lepším chuť nasať vývarzeleniny Alebo húb
VýrobceČlánky
Navštívte Awashop.sk - Superfoods, Kozmetika v ShopMania