03.12.É4 17: 4 ins>
Je chutnejšími ako kuskus, výživnejším než ryža, pripravuje sa rýchlejšími Ako krúp a má široké možnosti použitím. Reč je o bulguru, v slovenskej kuchyni zatia318 po Hriechy málo poznáme, ai ked nijako exotické surovín, ktora má výraznú obilnú vôňu a príjemní orieskova príchutiach.
Bulgur sa získava z tvrdých odrodí pšenice, kedy sa ho zrná namáča, uvarí a po vysušení podrví na menšie kúsky. Namáčanie a varením dochádza ku vzniku enzýmové a čiastočná premena škrobovú na jednoduché cukry. Vďaka tomu je tiez príprava bulguru ve318mi jednoduchá - nemusí sa variť, stačí ho zaleje horuca vodou, zabaliť do utierky a nech zhruba dvadsať minút dôjsť.
Obsah vitamínu A, fosforu, železa a horčíka a minimum tuku pasuje bulgur na jasného kandidáta zdravej výživy. Vďaka Zastúpenie vlákniny podporuje činnosť čriev a posobi tiez blahodárne na nervovo sustava.
Bulgur sa obzvlášť hodí do najrôznejšie rizota (miesto ryža), je možné ich využitie do plniek, závarka do polievky, na prípravu šalátov i KASO. < / p>
Bulgur pri príprave vstrebať približne 2,5 až 3 násobok vody a je možné ho upravovať nasledujúcimi 3 sposob: span>
Tipy Ako ochutiť Bulgur: span>
Výrobce | Články |
VÝPRODEJ ! se SLEVOU až 49% |
Osobný odber Voderady zadarmo! |