kokosové mlieko je jednoduché na prípravu a neobsahuje žiadne aditíva ako kúpený v plechovke alebo platovom obalu. A navyše od tradičných mliečnych výrobkov, ktoré môžu spôsobovať zápaly, kokosové mlieko obsahuje kyselinu, ktorá znižuje množstvo niektorých zápalových enzýmov. Pridajte kokosové mlieko do koktailov (smoothies) alebo kávy, čaju, alebo si na ňom pochutnajte len tak ...
kokosové vločky (strúhaný kokos) a vykôstkované datle dajte do hlbokej žiaruvzdorné sleněné misy a zalejte horúcou vodou tak, aby všetky vločky boli pod vodou. Nechajte máčať 1 - 2 hodiny a potom prelejte kokosovú zmes a vanilkový extrakt (nie je nutný) do mixéra, kde mixujeme cca 2-3min. Vzniknutú zmes precedíme cez plátno a vzniknutú kokosovou dužinu vytlačíme všetko obsiahnuté kokosové mlieko. Kokosové mlieko prelejeme do uzatvárateľných pohárov a môžeme ich skladovať až jeden týždeň v chladničke. Pred konzumáciou mlieko v pohári dôkladne protřepejde!
cca (0ml kokosového mlieka ohrejeme v kastróliku pri teplote - stupňov a pridáme cca 2 lyžice kakaového prášku ( g), 3-4 lyžičky medu alebo javorového sirupu (môže byť aj sirup z Agave ), štvrť lyžičky škorice a štipku mletej himajájské soli . Dôkladne túto zmes rozmiešajte za stálej teploty do - stupňov a potom prelejte do hrnčekov. Môžete ozdobiť škoricou či kakaovým práškom.
Výrobce | Články |
VÝPRODEJ ! se SLEVOU až 49% |
Osobný odber Voderady zadarmo! |