26.12.É4 18:, ins>
Kokosovník (Cocos nucifera) je až 30 metrov vysoká palma. Pochádza pravdepodobne z Melanézie a dnes sa pestuje v tropických oblastiach takmer na celom svete. Prvé zmienky o ňom sú staršie ako 3000 rokov. Z tejto doby pocházení prvé dochované indickej záznamyo jeho pestovanie a využívanie. Kokos má všestranné účinky a za 2. svetovej vojny boli dokonca urobené pokusy s nahradením krvnej plazmy kokosovým olejom.
sa vyrába z bielej dužiny kokosových orechov. Lisuje sa za studena, aby sa zachovali všetky výživné látky, vitamíny a enzýmy. Skladuje sa na temnom mieste, najlepšie v skle tmavohnedej alebo zelenej farby. Kokosový olej je potreba chrániť pred slnkom, ale pretože je tepelne stabilný nemusí byť v chladničke. Vydrží až 2 roky.
Zloženie - prevažujú mastné nenasýtené kyseliny. Vďaka vysokému obsahu vitamínu E a kyseline laurovej, myristovej, kaprylovej a hexánovej má antibiotické účinky. Pôsobí proti kvasinkám a plesniam, obnovuje črevnú mikroflóru a reguluje stolicu. Rýchlo sa vstrebáva a poskytuje okamžitú energiu, preto priaznivo pôsobí aj na pečeň a podporuje absorpciu vápnika, vitamínov a aminokyselín.
Výrobce | Články |
VÝPRODEJ ! se SLEVOU až 49% |
Osobný odber Voderady zadarmo! |