Uzdravujúci zelené potraviny

Uzdravujúci zelené potraviny

15.08.2013 23:01

Uzdravujúci zelené potraviny - Greenfood | Autor: Mia Weissová


Sme zložení približne zo 70 biliónov buniek. Každá bunka rovnako ako celý organizmus potrebuje hodnotnú stravu a dokonalé vylučovanie. Zelené nápoje bunky sýtia aj prečisťujú zároveň. Čistením a zásobovaním organizmu predlžujeme biologický vek. Najviac pre svoje zdravie v tejto oblasti urobíme zmenou Zelený ječmen, lisovaná šušená šťáva Freshobsahu našich tanierov. Proti tejto zmene stoja dve mocné sily - nedostatok vôle a rýchla doba. Súdny človek pozrie na svoj tanier a odpovie si, či je všetko v poriadku. Ak nie, najlepším riešením sú zelené potraviny ( patří mezi superpotraviny) a zelené nápoje. Tie zhodnotia všetky potenciálne prospešné zložky nášho jedálnička a zneškodnia zložky potenciálne škodlivé. Tým náš imunitný systém nastaví na vyššiu výkonnosť. Zelené nápoje sú komplexné a prirodzené. Ich fytolátky pôsobia súvzťažne a ich účinok sa nedá porovnať so žiadnou umelou kombináciou. Látky sú prepojené a posilňujú sa. Dohromady tvoria chemickú reakciu, podobnú "dominovému efektu". Postavte články domina, vynechajte jediný kúsok uprostred a hra končí. Aj život je chemickou reťazovou reakciou, ktorá končí stratou jediného prvku. V rastlinách bolo napr identifikovaných cez 600 rôznych karoténov. Syntetika ale obsahujú karotény maximálne 3! Pri nórskej štúdii podávali fajčiarom preparáty s beta karoténom. Prestali s tým. Riziko ochorenia rakovinou pľúc vôbec neklesalo. Naproti tomu "obyčajná" mrkva znížila riziko o 40%. V izolovaných preparátoch proste chýbajú spojovacie látky, ktoré účinky zvyšujú. Američania za izolované látky utratia najviac peňazí, predsa sú až na 25. mieste v rebríčku dlhovekosti. Hans-Günter Berner v knihe "Hladovanie nad plným hrncom" vykresľuje človiečika, ktorý sa napcháva, priberá, ale napriek tomu umiera na nutričnú podvýživu. Zdravotné problémy súvisia aj s nedostatkom minerálov. Vyčerpaná pôda živí plodiny, tie sýtia nás a preto aj napriek plná brucha umierame od hladu. Čo myslíte, chýba nášmu telu minerály ako napríklad železo či vápnik? Áno, chýba. A chýba nám na tanieri? Nechýba! Naopak sme nimi prejedení ako žiadna generácia pred nami! Žiadna generácia pred nami sa toľko nenapchávala mäsom, syrom a mliekom, ktoré týmito látkami pretekajú. Žiadna generácia sa "neupchávala" sušienkami obohatenými vápnikom a vitamínmi. A predsa žiadna generácia toľko netrpela nedostatkom týchto látok, ktorými sa my kŕmime od rána do večera. Aj keby sme sa vápnikom naozaj kŕmili od rána do večera, bez fytolátok a bez pohybu nám iba zanesie obličky. Bez zásaditého prostredia a väzieb na fytolátky nám železo iba zabetónuje stolicu a tým potrhá konečník. Mnohí sa úzko zaujímajú len o nutričné hodnoty, ale nerozumejú tomu, že látky účinkujú v prirodzenom prostredí 1000x silnejšie. Preto pozitívne reakcie vyvolá už malá dávka správnej stravy. Zelené nápoje majú vysoký obsah chlorofylu. Jacmen Ak o kvalite benzínu vypovedá vyššie oktánového čísla, tak o kvalite zelenej stravy vypovedá množstvo chlorofylového pigmentu. Už v roku 1940 priniesol chirurgický časopis "Journal of Surgery" správu o 1200 chorých, ktorým chlorofyl urýchlil hojenie rán. Chlorofyl sa podľa Barbary Simonsohnovej chová ako "kondenzátor slnečnej energie". Dr Swopeová o ňom hovorí, že "zelenú krv rastlín mení v našom tele na červenú". Prečo? Je pozoruhodné, že hemoglobín, naše krvné farbivo, má podobnú chemickú štruktúru ako chlorofyl. Rastliny vďaka chlorofylu žijú a my ľudia dýchame. Chlorofyl nám zlepšuje krvný obraz, urýchľuje hojenie rán, popálenín a bráni zápalom a infekciám. Vďaka nemu dochádza k lepšiemu prenosu kyslíku, čo zvyšuje výkon a bráni vzniku infekčného prostredia. Liečitelia tvrdia: V zelenom farbive je koncentrované slnečné svetlo a energia, ktorá nám odovzdáva múdrosť a lásku. Zelená hrá rolu aj pri liečbe farbami, upokojuje, harmonizuje a lieči telo aj dušu. Zelená je farbou srdcovej čakry, centra našej energie, a zelené potraviny túto čakru posilňujú. Zelený jačmeň obsahuje tryptofán, z ktorého sa tvorí serotonín, hormón radosti a šťastia. S poklesom hodnoty serotonínu príde depresia a únava. Večer telo premení serotonín na melatonín a my lepšie zaspávame. Chlorofyl je ale iba jedným z rady ďalších rastlinných farbív. V tráve sa nachádza aj alfa a beta karotén, zeaxantín a rada xantofylov. Tie ale nie sú vidieť, pretože ich chlorofyl všetky prekryje. Zelené nápoje sú enzymaticky aktívne. Všetci sa rodíme s akousi "enzymatickou bankou", jej vyčerpanie znamená smrť. Tepelne spracované jedlo síce chutí, ale zároveň sa chová ako pijavica. Vysáva naše enzymatické zásoby. Ideálna strava organizmus nevysáva, ale sýti! Aj preto zelené nápoje pijú ľudia, ktorí siahajú na hranice svojich možností. Zelené nápoje sú zásadotvorné. zuby98% populácie trpí chorobami zubov. A aká je príčina zubného kazu? Prekyslenie organizmu. Zelená strava pôsobí zásadotvorne a to drží na uzde rakovinotvorné látky žijúce z prekyslenia. Najdramatickejším príkladom je krv. Tá musí mať zásaditosť okolo 7,4. To je otázka života a smrti. Ak hrozí celkové prekyslenie, organizmus pomer kyslosti a zásad nerovnomerne rozloží, aby nedošlo k ohrozeniu životne dôležitých centier. Obrazne povedané, preleje zásaditosť z miest, kde nás strata ideálneho prostredia toľko neohrozí. Napríklad z ústnej dutiny, tenkého čreva az močového ústrojenstva. Najprv si "požičia" od úst. Dôsledkom je zvýšená kazivosť zubov, zubný povlak, krvácavosť ďasien, parodontóza a napr zápach z úst. Ešte horšie je, že kyseliny narušia chuťové poháriky, čím zvýši chuť na cukry, tuky a soľ. Zelené nápoje kyslosť vyrovnávajú. Ústne problémy potom prirodzene miznú. A čo na to diabetici? Regulácia zásaditosti upravuje priechod cukrov cez črevné steny. Tým sa postupne normalizuje hladina cukru v krvi. Aj toto sa deje celkom prirodzene! Je to funkcia riadnej stravy. Problém prekyslenie je učebnicovým príkladom vzťahu: príčina - choroba - liečba. Len v Nemecku sa za lieky proti prekysleniu a páleniu záhy minú 3 milióny eur ročne! Tieto "lieky" na niekoľko hodín neutralizujú žalúdočné kyseliny. Keď ale kyselinu potrebujeme na trávenie, máme smolu, nie je. Nestrávená potrava putuje črevami a stane sa jedovatú. Antacidá potlačí aj kyslosť, ktoré je nevyhnutná. Pamätajme, príliš kyslé tela potrebujú "preplach" zásaditú stravou, inak vzniká prostredie, v ktorom sa choroby liahnu ako kurčatá v inkubátore. Choroba je parazit. Žije z nás. Sýti sa nami. Choroba si kŕmime ako domáceho maznáčika, ktorý sa zvrhne v nezvládnuteľnú beštiu. Medicína je iba "manažment krízy". Lieky tej nami vykŕmené hyeny síce nasadia náhubok, ale jediným riešením je jesť zelenú stravu, ktorá vývoj chorôb ruší.

Prínos greenfoods pre deti:

Šťava z mladého zeleného jačmeňa má rovnaké pH ako materské mlieko. So zelenými nápojmi začnite čo najskôr po odstavení od prsníka. Mladý ječmen vytvára prirodzené prostredie lepšie ako pasterizované kyselinotvorné ovocné džúsy obsahujúce cukor. Navrhujem pokus. Zalejte svoje izbové Coca-colou. Za dva dni odumrú z prekyslenia. U detí môžete limonádami vyvolať osteoporózu už v jedenástich rokoch. Nezvykajte deti na sladké, vyrastú z nich slabosi! Učte ich aspoň 1x denne piť "zelené mlieko". Zelené nápoje majú vysokú prirodzenú antioxidačnú aktivitu. Ak neužívame zelené antioxidanty, pleť trpí a starne aj napriek aj drahšie kozmetickú starostlivosť. Klaus Oberbeil hovorí: "Bez antioxidantov pleť pri opaľovaní žltne rovnako ako maslo ponechané na slnku". Ministerstvo poľnohospodárstva v USA v odporúčaní z roku 1995 uvádza: "Antioxidanty v potravinách rastlinného pôvodu znižujú riziko ochorenia rakovinou a chronickými chorobami." Zelená šťava bráni pred röntgenovým a inými druhmi žiarenia. Dr Hagiwara popisuje skúsenosť s kožným zápalom, ktorý si spôsobil vriacou vodou: "Po obarenia mi vznikli rozsiahle mokvajúce pľuzgiere a hrozila infekcia. Podobné úrazy sa mi ťažko hoja, tak som popáleninu potieral šťavou z mladého jačmeňa. Liečba trvala kratšiu dobu a nebola tak bolestivá ". Preto zadal dr. Hagiwara tímu výskumníkov úlohu testovať šťavu na kožné ochorenia vrátane slnečných popálenín. V severných krajinách užívajú svetlovlasí ľudia so zlou pigmentáciou džús z jačmeňa aj na vonkajšie potieranie pokožky. Pre svetlejšie severské typy platí výzva na užívanie zelených potravín o to viac.
Chlorella pyrenoidosa je sladkovodná jednobunková riasa známa od roku 1890, ale na našej planéte údajne prežíva už 2,5 miliónov rokov. Vďaka látke chlorellín, ktorá má výrazné antibakteriálne účinky sa jej tiež prezýva prírodné antibiotikum. Chlorella v porovnaní s ostatnými rastlinami obsahuje najväčšie množstvo chlorofylu. Tým, že patrí medzi jednobunkové organizmy je veľmi dôležitá, pretože práve tie sú najjednoduchšou formou života, na ktoré závisí formy vyššie a zložitejšie. Chlorella a ďalšie riasy sú predpokladom a základom celého vyššieho potravinového aj životného reťazca a pre svoje unikátne zloženie je táto mikroriasa často označovaná za jednu z najzdravších potravín. Nie je vecným súčtom živín, ale zázračným organizmom a nutričné synergií v rámci prirodzeného zdroja. Málo mediálnej pozornosti sa jej venuje z dôvodu, že žiadny farmaceutický obor si do svojho "rybníka nenasadí šťuku", ktorá by mu vychytala chovné ryby = žiadny farmaceutický koncern si chlorellu do ryníka nenasadí, pretože by mu klesol obrat v tom, čo ho živí - v liekoch! Každý človek vlastní cez 10 biliónov maličkých batérií, nazývaných bunky a ako všetky batérie, aj ony akumulujú energiu. Aby sme ich však mohli dobíjať, potrebujeme stály a dostatočný príjem výživných látok, predovšetkým minerálov, vitamínov, enzýmov a aminokyselín. Pridáme Ak teda do svojho jedálnička listy tráv, čerstvú zeleninu a živé potraviny, budú naše bunky skladovať maximálne množstvo energie a my sa nebudete cítiť unavení. Ďalším nesporným plusom chlorelly je jej spracovanie. Pri procese spracovania sa totiž nenarušuje jej štruktúra stien a tým sa jedná o čistý produkt bez pridaných látok (bez spojív, plnív a konzervantov). Chlorella je darom prírody, nie "inkubátora", pretože má v sebe zakódovanú prapôvodnej informáciu života a tú odovzdáva každučkej bunke nášho tela - tým sa úplne odlišuje od dnešnej časté priemyselne spracované "mŕtve stravy". Slovo synergia označuje súčinnosť alebo ak spolupráci ao to v tejto potravine ide, na rozdiel od farmaceuticky spracovaných "vitamínov", ktoré sú vytrhnuté z kontextu života organizmu.

Geniálny je nadpis knihy HGBernera - "Hladovanie nad plným hrncom".

Snívame dnes viac ako dvojnásobok množstva jedla než generácia ľudí 19.st., saturuje plané potraviny desiatkami chýbajúcich látok a napriek tomu trpíme ich nedostatkom a civilizačnými chorobami. Netrpíme preto, že nám chýba jednotlivé vitamíny, enzýmy, fytolátky a ďalšie, ale preto, že v jedálnom lístku chýba ich prirodzené zdroje! Bohom stvorenú živú potravu veda znetvorili tým, že ju rozobrala na súčiastky a tým je okradla o ich moc.

Chlorella a rakovina

Chlorella pomáha v prevencii proti všetkým civilizačným chorobám. Rakovina je proces. Každá bunka má svoje potreby a poslanie ako my, ľudia. Ak nie sú bunkové potreby trvale uspokojované, začne sa "hnevať". Keď mu v tele vytvoríme neznesiteľné podmienky aj inak "hodným bunkám", vypuknú zápaly, rakovina a iné autoimunitné choroby. Rakovina je "dej", nie "stav" a do deja sa dá vždy vstúpiť. Nie vždy sa dá zastaviť, ale vždy sa dá zmeniť. Musíme preto v tele vytvoriť "zdravé podmienky" a potom opäť nastúpi rovnováha v organizme. Chlorella sa môže na podpore boju proti rakovine zúčastniť takto: zvýši "komfort" životného prostredia zdravých buniek zníži životnú komfort bunkám zvrhlým zvýši tvorbu a kvalitu buniek ochranných Rakovina má mnoho "živných pôd" a rôzne "spúšťače". Dlhodobá liečba spočíva v tom, že aspoň niektoré z nich odstránime. To, čo má väčšina druhov rakovín spoločného sú živná prostredia = milujú našej životnej nudu, prázdnotu, stres, lenivosť a pažravost (chutí im to, čo nám - cukry, tuky, bielkoviny). Aby sme boli trvalo zdraví, tak nás musí zdravia "baviť". Výskumy: V Immunopharmacology and Immunotoxicology v r 1990 vedci z Japonska opisujú pronádorový účinok chlorelly - myši boli 35 dní pred a 220 dní po infekcii nádorom denne kŕmené práškom z chlorelly - počas 13 dní po infekcii sa rast tumoru významne pozastavil (54% útlm) . Výskum ukázal, že protinádorový účinok chlorelly má čiastočne na svedomí jej schopnosť zvýšiť činnosť T-buniek a makrofágov - navyše sa u myší neprejavil úbytok váhy. Phytochemistry z r.1995 popisuje výskum japonských vedcov, ktorí identifikovali a izolovali dva glyceroglykolipidy, ktoré majú protinádorové schopnosti. V ich modelu sa ukázalo, že chlorella tlmí účinok na cudzorodé proteíny spájané s Epstein-Barre vírusom (EB-virus) Závery z týchto a mnoho ďalších štúdií zhŕňa MUDr. M.Lacina slovami: "Účinok chlorelly je daný schopnosťou zvyšovať počet a aktivitu obranných bielych krviniek, ktoré sú schopné rakovinové bunky efektívne likvidovať" Šablónu princípe príchode a odchode choroby zrozumiteľne vysvetľuje vedec Konstantin Herring (1800-1880) sa svojich 3 zákonoch: uzdravujúci proces vychádza z hlbších častí organizmu do vrchných (z rozumovej / emočnej úrovne - cez vnútorné orgány - do častí povrchových - pr: koža) = je to akoby "vyklepávanie" choroby von uzdravujúci proces a jeho symptómy odchádzajú v obrátenom poradí, než prišli uzdravuje sa odhora nadol (problémy, ktoré "viseli" napr v krčnej chrbtici zostúpi v miernejšej forme do častí nižších) Mnohí ľudia si neuvedomujú, že cestu k ozajstnému uzdraveniu lemuje uzdravovacie "kríza", ktorá je o to hlbšia, o čo dlhšie a hrubšie ju predchádzalo obdobia sebapoškodzovania. Pravé uzdravovanie (NE len potlačenie príznakov choroby ako je tomu u liekov) začína fázou očistnú (a je jedno, či ide o očistu svedomia alebo potravinového koša) a sprevádzajú ju príznaky svrbenie, mokvanie, zahlienenie a podobné nepríjemnosti.
Chlorella nás "sýti" aj "čistí" zároveň. Vďaka nej sa niekedy cítime horšie, aby sme sa mohli cítiť lepšie. Jedným z mechanizmov, pomocou ktorého chlorella ozdravuje tráviaci trakt, je jej probiotickej pôsobenie.
Chlorella v črevách ozdravuje armádu symbiotické fungujúcich baktérií, ktorým je nielen vynikajúcim "hnojivom", ale aj spolupracovníkom, pretože obsahuje "jed na črevnú burinu", tzv chlorellín, ktorý je prírodným antibiotikom, ktoré nepoškodzuje tráviacu mikroflóru. "Chlorella je riešením na naše nutričné hriechy" Chlorella obsahuje ušľachtilú formu organicky viazaných minerálií, ktoré sú dôležité pre správnu zrážanlivosť krvi, dobré nervstvo a navyše z orgaismu pomáhajú odstraňovať olovo az kostí vytláčať rádioaktívne kovy (napr. stroncium). Minerálne prípravky chemického pôvodu nikdy nenahradí výtvor prírody - živé rastlinné bunky bohaté na dary Zeme, Vody a Slnka. Len v prirodzených zdrojoch potravín nájdeme prameň obnovy energie a zdravia.

Využitie chlorelly:

 zvyšuje imunitu a zlepšuje sexuálnu výkonnosť pomáha pri detoxikácii organizmu a podporuje trávenie užíva sa ako prevencia proti rakovine a srdcovým chorobám zmierňuje negatívne dopady stresu pomáha proti chronickej únave znižuje hladinu cholesterolu v krvi podporuje liečbu zápalov ďasien, aftov a oparov

Účinné látky chlorelly:

Chlorella obsahuje rastový faktor CGF, ktorý podporuje bunkový rast. Táto zložka má vplyv na posilnenie organizmu. Ďalšou zložkou je chlorofyl, ktorý sa podieľa na zlepšení krvného obrazu. Tiež urýchľuje hojenie rán a zabraňuje zápalom. Mimo týchto dvoch látok chlorella obsahuje ešte chlorellín a sporopollein. Chlorellín je probiotikum a prírodné antibiotikum. Spollerin sa stará o detoxikácii.Chlorella obsahuje dvakrát viac bielkovín ako strukoviny - z 60% ju tvorí rastlinný proteín. V chlorelle sa nachádza aj niektoré vitamíny a minerály. Je bohatá na vitamín A, H, D, C a vitamíny skupiny B. Z minerálov obsahuje železo, zinok, fosfor a horčík. Mladý jačmeňobsahuje v porovnaní s pšenicou 25x viac draslíka, 37x viac vápnika, viac ako dvojnásobok horčíka, 5x viac železa, ale o polovicu menej fosforu-prvku, ktorý prebýva vo väčšine požívatín. Obsahuje tiež významné množstvo mangánu a zinku. Mladý jačmeň obnovuje acido-alkalickú rovnováhu a je 2x účinnejší ako špenát - najucelenejšiu zásadotvorná strava. Mladý jačmeň obsahuje vitamíny, ktoré aktivujú enzýmy pomáhajúce pri prevencii ochorení a patologických stavov. Mladý jačmeň má vysoký obsah betakaroténu, vitamínu C, E a vitamínov radu B: B1, B2, B3, B6, biotínu, kyseliny listovej, kyseliny pantoténovej a cholínu, príbuzného vitamínu B. Nedostatkom vitamínov trpíme z dôvodu prevahy spracovaných potravín a skutočnosti, že niektoré naše potraviny stratia živiny skôr, než sa dostanú na stôl. Obsah vitamínu C v čerstvo nastrúhanej reďkovke klesne na vzduchu o polovicu už za päť minút. Množstvo vitamínov B1 a B2 v potravinách dramaticky klesne pri varení. Avšak vitamíny a ostatné živiny v Mladom jačmeni ostávajú takmer nedotknuté! Bez enzýmov nastáva narušenie všetkých životných funkcií - trávenia, dýchania, pohybu atď Vedci identifikovali v ľudskom tele vyše 3000 enzýmov. V roku 1979 zaznelo na Generálnom zasadaní japonských farmaceutických spoločností, že extrakt zeleného jačmeňa obsahuje viac ako 20 enzýmov a štúdie odhaľujú ďalšie! 45% hmotnosti Mladého jačmeňa tvoria bielkoviny (v bielej múke je to iba 10%). Tie majú nízku molekulovú hmotnosť a ľudské telo ich ľahko využíva. Mladý jačmeň podporuje zdravý rast. Zelené bielkoviny lieči vredy a chránia povrchové tkanivá a sliznice. Rastlinná miazga je bohatá na prírodný zázrak - chlorofyl. Ten sa v liečiteľstve používa na osvieženie krvi av lekárstve je okrem protizápalových a dezinfekčných účinkov cenený pre dezodoračné vlastnosti. Používa sa na osvieženie dychu a na kloktanie. jecmen1V zelenom extrakte sú i superoxiddismutáza (SOD), likvidátor voľných radikálov, cytochrómoxidázy, enzým urýchľujúci oxidáciu a redukciu, peroxidáza rozkladajúca peroxid vodíka na kyslík a vodu pre ľahké vylúčenie z tela, oxidáza nutná na spracovanie mastných kyselín, transhydrogenáza dôležitá pre srdcové tkanivo atď Mladý jačmeň sa vyznačuje silnou antioxidačnou aktivitou. Väčšina komerčne dostupných enzymatických prípravkov (vrátane tých v systémovej enzýmoterapii) sa získava z krvi, orgánov a tkanív živočíchov. Mnohí odborníci tieto zdroje spochybňujú a odporúčajú rýdzo rastlinnú enzymoterapiu.

Příklad vysokého obsahu některých životně důležitých složek potravy v řase Chlorella vůči jiným potravinám, známým též vysokým podílem těchto látek

NUTRIČNÁ ANALÝZA

Chlorofyl: 300 mg/100 g Bielkoviny: 280 mg / g Cukry: 500 mg / g VITAMÍNY Betakarotén: 1370 IU / g Vitamín A: menej než 50 IU/100 g Vitamín B1: 0,43 mg/100 g Vitamín B2: 2 , 41mg/100 g Niacín: 3,63 mg/100 g Vitamín B5: 5,1 mg/100 g Vitamín B6: 17,8 mg/100 g Biotín: 0,8 mg/100 g Vitamín C: 457 mg/100 g Vitamín E: 22,5 IU/100 g Vitamín K: 0,776 mg/100 g Kyselina listová: 1,5 mg/100 g AMINOKYSELINY alanín: 16,9 mg / g metionínu: 3,6 mg / g Arginín: 13, 4 mg / g fenylalanín: 13,0 mg / g prolín: 14,8 mg / g Serín: 11,4 mg / g glycín: 12,4 mg / g treonín: 11,5 mg / g histidín: 5,22 mg / g tyrozín: 8,29 mg / g Izoleucín: 18,2 mg / g valín: 13,0 mg / g leucín: 18,2 mg / g ližiny: 14,6 mg / g Kyselina asparagová: 19,7 mg / g Kyselina glutámová: 26,1 mg / g MINERÁLY Vápnik: 6,79 mg / g Draslík: 40,5 mg / g Horčík: 0,03 mg / g Železo: 0,37 mg / g Kremík: 0,04 mg / g Sodík: 6,41 mg / g Fosfor: 3,94 mg / g Bór: 58,0 mcg / g Mangán: 0,14 mg / g Meď: 0,09 mg / g Striebro: 0,50 mcg / g Chróm : 1,09 mcg / g

Dávkovanie zelených potravín

 je veľmi užitočné užívať mladý jačmeň a riasu chlorellu súčasne a dlhodobo. Ich účinok sa spoločným užívaním niekoľkonásobne zvyšuje. Upozornenie: Mladý jačmeň i Chlorella pyrenoidosa uchovávajte na tmavom mieste (v skrini atď) a mladý jačmeň vždy dôkladne uzatvorte viečkom! Pre skladovanie chlorelly pyrenoidosy odporúčam kameninovou dózu, ktorú tiež starostlivo uzatvárajte a chráňte chlorellu pred svetlom. Na rozmiešanie mladého jačmeňa vo vode použite najlepšie plastový šejker. Nikdy nepoužívajte na rozmiešanie kovovú lyžičku ani kovový šejker, ktoré spôsobujú oxidáciu.

Užívanie Mladého jačmeňa

Lyžičku mladého jačmeňa rozpustite v 2dcl studenej vody (najlepšie v šejkri) a váľajte malé dúšky zeleného zdravia tak, ako by to bolo výberové víno. Užívajte 2x až 3x denne, najlepšie nalačno a 20 min. počkať, až potom jesť. Takto sa najlepšie vstrebú všetky látky. Chorí a starí ľudia môžu dávku zdvojnásobiť.

Užívanie Chlorelly pyrenoidosa

riasu Chlorella pyrenoidosa užívajte od 3 tabliet denne, s postupným zvyšovaním počas približne 2 týždňov do tej doby, kým nie je stolica zelená ... Potom užívajte 2 -4 gramy čo je 10 - 20 tabliet denne. Záleží na tom či užívate aj Mladý ječmen, ak nie, určite užívajte min. 20 tabliet denne. Najvyššie rozložte dennú dávku do 3 dávok za deň, ráno, popoludní a večer. Chorí ľudia, rekonvalescenti, športovci a starí ľudia by mali užívať viac, až dvojnásobok. U detí sú doporučené polovičné dávky, chlorellu dávkovať 3-10 tabliet denne. U mladého jačmeňa taktiež pol lyžičky rozpustiť vo vode 2 - 3x denne. Ak si dajú viac nie je potrebné sa znepokojovať, rozhodne im neuškodí skôr naopak. Radšej im ponúknite viac chlorelly ako sladký cukrík. Pretože zelené potraviny podporujú organizmus vo vylučovaní cudzorodých látok z tela, je lepšie užívať klasické lieky pol hodiny pred užitím zelených potravín. V začiatkoch užívania zelených potravín, môže dôjsť k dočasnému "zhoršeniu", napr: nadúvanie, únava, hnačka. Zachovajte pokoj. Telo konečne začína bojovať s nepriaznivými vplyvmi. Ide o jav prechodný, ktorý trvá niekoľko dní. Po dlhšom užívaní približne 3 mesiace môže nastať opäť zhoršenie alebo navrátenie starých problémov akné, ekzém. To sa telo čistí z hĺbky, nechajte túto reakciu prebehnúť, nechajte vyhorieť staré zápaly v tele. Poznámka: Pri autoimunitných ochorení je vhodné prejsť na "zelenú stravu" veľmi pozvoľna. Perlička: Ak hľadáte ideálny "vyprosťovák po dlhšej oslave", tak ho nehľadajte, zelené potraviny sú v tomto neprekonateľné ... jačmeň. Zelenými potravinami sa nedá predávkovať, sú prírodné a sú to proste potraviny, ale je zbytočné jesť kvantá, ktorá sa už nevstrebajú, teda ak si to nevyžiada zdravotný stav a treba nejaká viróza. V takom prípade môžete zvýšiť dávku na 10-20 gramov, čo je 50-100 chlorelly denne plus zelený mladý jačmeň. Pri takýchto dávkach pôsobí chlorella ako antibiotikum. Môžete užívať aj povrchovo na rôzne poranenia, vyrážky apod Rozdrvte chlorellu pyrenoidosu a zmiešajte es vodou alebo nejakú liečivú pastou a potrite. Alebo chlorellu rozhryzne a ranku si oblizne. Na noc si môžete dať tabletu chlorelly do úst a pekne cmúľať, prevencia kazivosti a iných problémov s ďasnami. Tiež je to výborne hojivé na rôzne ranky v ústach, po vytrhnutí zuba, aftách, apod Buďte poctiví v užívaní a vytrvajte. Kto očakáva zázrak pri občasnom "ďobnutí" tabletky, ten sa nedočká, aj keď aj to je užitočné. Harmonizácia organizmu sa začína prejavovať po treťom mesiaci užívania. Očista vrcholí až šiesty mesiac. Organizmus sme ničili celé desaťročia takže naše telo potrebuje trochu času na poďakovanie za zelené potraviny. Vytrvajte v očiste tela i mysle, príroda nám v tom veľmi pomáha a výsledok stojí rozhodne za to! Moje veľké vďaka za nás všetky patria krásne víle a mojej priateľke Martine Novotnej za poskytnutie všetkých informácií o zelených potravinách.

Představitelé - dodavalelé sušené lisované šťávy

VýrobceČlánky
Navštívte Awashop.sk - Superfoods, Kozmetika v ShopMania