Osobne v Brne | pondelok 29. apríla |
Osobne v Prahe | utorok 30. apríla |
Výdajné miesto | utorok 30. apríla |
Prepravnou spoločnosťou | utorok 30. apríla |
Šípky sú plody červené ruže, majú červené bobuľovité plody, ktoré dozrievajú počas septembra a októbra a sú plné vitamínov C, E, B1, B9, B5, B7, P - rutinu (dôležitý pre cievy), flavonoidov, lykopénu (rozpustný v tukoch, vzniká z neho vitamín a), vápnika, draslíka, zinku, mangánu, fosforu a železa. Šípky sú výnimočné tým, že po rakytníka rešetliakovom obsahujú najviac vitamínu C z bobuľovitých plodov, ktoré sa nachádza na území Česka.
Upozornenie: Čaj je vždy vhodné precediť cez plátno alebo papierový filter, aby nám chĺpky nedráždili sliznice.
Použitie: na prípravu, čaju, marmelády, vína, sirupu, omáčky
Skladovanie: suché, temné miesto, do teploty 25 ° C, v uzavretých nádobách
Výrobce: AWA herbs, RAZAT STYLE spol. s r.o., Cejl 109, 60200
Hmotnosť: 50 g
Na jednu porciu vám stačia dve čajové lyžičky vysušených a pomletých šípok. Zalejte ich asi 4 dcl vody ohriatej približne na 80 °C. Nie je vhodné používať vriacu vodu, pretože mnoho cenných látok sa potom znehodnocuje. Zmes nechajte lúhovať 20 minút a následne sceďte cez jemné cedidlo. Šípkový čaj môžete užívať ako prevenciu alebo na doplnenie vitamínov trikrát alebo štyrikrát týždenne.
Najšetrnejší spôsob prípravy je šípky lúhovať niekoľko hodín v studenej vode a pred konzumáciou si čaj prihriať na požadovanú teplotu. Na liter vody použijeme asi 20 – 30 g šípok.
Výrobce | AWA herbs, RAZAT STYLE spol. s r.o., Cejl 109, 60200 |
SuperPotraviny, potraviny | Byliny, Čaje |
Hmotnost | 0.05 kg |
Zaměření | Anémie, chudokrevnost, Antioxidanty, Chřipka a nachlazení |
Antioxidanty | Áno |
Chřipka a nachlazení | Áno |
Související kategorie: | |
Zaměrení: | |
Léčivé látky: |
VÝPRODEJ ! se SLEVOU až 49% |
Osobný odber Voderady zadarmo! |