Pšeno (lúpané proso) sa získavajú tým, že sa z prosa siateho odstráni vrchná obalová vrstva. Pšeno nie sú žiadnou novou surovinou. Bohužiaľ sa v posledných rokoch takmer vytratili z našich stolov.
Pšenové vločky, podobne ako napríklad ryžové vločky, môžeme použiť do polievok, syrových nátierok alebo pre zahustenie omáčok. Tiež sú dobrým pomocníkom pri pečení.
Pšeno (lúpané proso) sa získavajú tým, že sa z prosa siateho odstráni vrchná obalová vrstva. Pšeno nie sú žiadnou novou surovinou. Bohužiaľ sa v posledných rokoch takmer vytratili z našich stolov.
Pšenové vločky, podobne ako napríklad ryžové vločky, môžeme použiť do polievok, syrových nátierok alebo pre zahustenie omáčok. Tiež sú dobrým pomocníkom pri pečení.
Pšeno (lúpané proso) sú prirodzene bezlepkovú surovinou, a preto sú vhodné aj pre celiatikov a osoby s intoleranciou na lepok. Pšeno sú tiež dobre stráviteľné.